Algemene kine

Door mijn studies kine aan de KU Leuven met afstudeerrichting manuele therapie en mijn opleiding osteopathie heb ik een ruime kijk op de klacht van de patiënt.

Orthopedie

Ik heb een passie voor het revalideren van orthopedische letsels. Ik probeer te streven naar een revalidatie op maat van de patiënt en het letsel.

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode in de kinesitherapie die wordt ingezet bij pijnlijke of gespannen spieren. Dit met behulp van een acupunctuurnaald.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, organen en weefsels.

Pre-en postnatale

De prenatale kinesitherapie kan vanaf 25 weken. Postnatale kinesitherapie kan gestart worden van 4-6 weken na de bevalling.

Ademhaling

Door mijn stage in Gasthuisberg te Leuven heb ik ervaring met patiënten die ademhalingsproblemen hebben.

Sport

Zowel de recreatieve sporter als de wat meer gedreven sporter zijn welkom in Praktijk RSL. We maken oefenschema's op maat.

Taping

We bieden 3 verschillende soorten tape aan in Praktijk RSL: leukotape, kinesiotape en dynamic tape.

Core stability training

Door het trainen van de spieren rondom de rug en het bekken kunnen heel wat rugklachten vermeden worden.

Cupping Therapie

Cupping is een Chinese methode waarbij de therapeut kopjes plaatst op de huid. Het zorgt voor optimale doorbloeding van de spieren en maakt bindweefsel los.

Cardiorevalidatie

Kom revalideren na een hartoperatie in Praktijk RSL onder individuele begeleiding. De patiënt zijn hartslag wordt nauwkeurig opgevolgd alsook de saturatie.

Sportmassages

Kom gerust eens langs in Praktijk RSL voor of na een intensieve sportervaring. Naast het ontspannen van de spieren komt je volledige lichaam tot rust.